JAARREKENING UITBESTEDEN

Een jaar in cijfers, maar dan zo dat jij het ook begrijpt. Je jaarrekening uitbesteden maakt het mogelijk samen de juiste strategie te bepalen.

De jaarrekening uitbesteden: een goede basis voor nieuwe plannen

Het financiële jaarverslag van je bedrijf, zo kunnen we de jaarrekening het best omschrijven. In één overzicht zie je hoe je gepresteerd hebt het afgelopen jaar. De jaarrekening bestaat uit de balans en de winst- en verliesrekening. Inclusief toelichtingen. De jaarrekening, de administratie en alle boekstukken moeten op elkaar aansluiten. Daarom kiezen veel organisaties ervoor het opmaken van de jaarrekening uit te besteden. Voor veel rechtspersonen, zoals BV’s, NV’s, stichtingen en verenigingen is een accountantsverklaring over de jaarrekening zelfs verplicht. Daar heb je dus altijd een accountant voor nodig. Je kunt je jaarrekening uitbesteden aan ons. Wij nemen het van je over, zodat jij je bezig kunt houden met ondernemen.

Je jaarrekening uitbesteden: geen verrassingen achteraf
In principe maken wij de jaarrekeningen alleen wanneer we ook je boekhouding beheren. Als je administratie geordend is en we jou en je bedrijf kennen, is de verslaglegging van het afgelopen jaar maar een kleine stap. Bovendien weten we dan zeker dat we niets over het hoofd hebben gezien en dat de aangifte inkomstenbelasting en de jaarrekening tijdig én correct worden ingediend. Omdat wij het hele jaar door samen met jou je boekhouding monitoren en bespreken, is het opmaken van de jaarrekening vooral een formaliteit. We weten namelijk allang hoe de vlag erbij hangt. En dat is fijn, want dan kunnen we snel schakelen én staan we achteraf niet voor verrassingen! Je jaarrekening uitbesteden loont dus echt.

De jaarrekening als startpunt
Zelfs als de jaarrekening ons geen nieuwe informatie geeft, is dit wél een goed moment om samen om tafel te gaan. We hebben een jaar afgesloten en kunnen nog alle kanten op met het nieuwe boekjaar. We kunnen het verslag van het afgelopen jaar gebruiken als startpunt voor een nieuwe strategie. Waar moeten we rekening mee houden? Wat wil jij graag bereiken? Waar kunnen we je mee helpen? Door samen even de boel op een rijtje te zetten, weten we weer waar we aan toe zijn én waar we naar toe gaan.

KLANTERVARINGEN